onsdag den 12. november 2014

Lækker LCHF tærte med ørred, spinat og feta
Som nogle sikkert ved, har jeg høns - 3 stk. store, fine Isa brown, også kendt som de klassiske, brune burhøns. Derfor lægger de mange æg (og spiser alle vores madrester), ca. 3 i alt om dagen! Dem skriver jeg mere om på et andet tidspunkt... Jeg er derfor begyndt at tænke lidt kreativt for at komme på ideer til, hvordan jeg kan få inkluderet flere æg i den daglige madlavning, da vi normalt ikke spiser så mange. Der faldt jeg så over "kuren" LCHF (low carbohydrate, high fat), som går ud på at undgå kulhydrater og sukker samtidig med, at man spiser en masse protein og fedt. Altså opskrifter uden brød, pasta og ris, men med fuldfed ost, fløde, smør og kød og masser af det! Noget min mand, Jonas (og jeg) også kan være tilfreds med og sikkert også de fleste andre mænd! Jeg er ikke på vej til at blive fanatisk på nogen måde, da jeg går ind for en varieret kost og ikke trænger til at tabe mig eller har glutenallergi, men jeg synes altid det er spændende at prøve noget nyt - og så indeholder de fleste af opskrifterne en masse æg!

Du kan finde en masse lækre opskrifter med LCHF af Jane Faber her.

Hun har også skrevet en bog, der hedder "Spis dig mæt og glad", som var mit udgangspunkt for bunden i denne lækre mad-tærte med ørred, spinat og feta:


Alle i vores lille familie elskede den, og den mætter bare helt vildt godt ! 
Tærtebund:

3 dl hjemmemalet mandelmel (man kan også købe det, men det er alt for dyrt!)
1/2 dl sesamfrø
1 spsk loppefrøskaller (HUSK)
40 g blødt smør
1 æg
1 tsk salt

Fyld:

4 æg
1/2 dl piskefløde
100 g røget ørred
150 g frossen eller frisk spinat
100 g god, fed feta
Lidt salt og peber

Smør en tærteform og tænd ovnen på 180 grader. Mal mandlerne i en foodprocessor sammen med sesamfrøene og tilsæt herefter smør, loppefrøskaller, æg og salt og blend til det har en jævn konsistens. Tryk dejen ud i formen og forbag den i 10 min.

Imens forberedes fyldet ved at piske æg, fløde og krydderier sammen og stege spinaten af på en pande. Ørred, spinat og feta fordeles i bunden af tærten og æggemassen hældes over, hvorefter tærten bages i ca. 30 min ved 200 grader til tærten er let gylden på toppen.

Mums siger jeg bare!


1 kommentar :