mandag den 19. maj 2014

Verdens nemmeste (og ret så sunde) babyvenlige muffins med banan og rosiner - og lidt om, hvad man kan bruge modne bananer til :)Et stort plus ved at gå hjemme er, at man kan handle tidligt om formiddagen, hvor man har supermarkederne for sig selv, så man slipper for stress og lange køer. En anden fordel er, at man tit kan få fingrene i ekstra nedsatte "rester" fra dagen før - f.eks. kan man tit i Rema få en pose med 10-12 bananer til 10 kr :) Det er jo bare fedt, men efter et par dage, opdager man pludselig, at man står med en masse ret så modne bananer, som trænger gevaldigt til at blive spist!

Jeg fik så et rigtig godt tip af en veninde den anden dag; nemlig at man kan skrælle bananerne, skære dem i lidt mindre stykker og fryse dem - så er der frosne bananer klar til en lækker smoothie en anden dag. Det kræver så selvfølgelig, at man har en blender, der kan klare mosten...

En anden ting, man kan gøre med modne bananer, er at putte dem i kage! Der findes 1000 opskrifter med bananer, og de har næsten alle een ting til fælles (altså ud over bananerne); nemlig at de bliver lækre og svampede, som muffins skal være!

Her kommer en version af banan-muffins, som jeg lige fik bikset sammen her til formiddag. Det bliver ikke nemmere, og de blev bare rigtig lækre - og så er de nogenlunde sunde!
Ingredienser (ca 14 stk)

3-4 bananer (jeg brugte 3 store)
1 æg
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker (eller 1 stang vanilje, hvis det skal være ekstra lækkert)
75 g sukker
100 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel/grahamsmel
50 g havregryn
75 g flydende margarine (eller smeltet smør/margarine)
100 g rosiner (eller mørk chokolade)
1/4 tsk salt
1 dl yoghurt (eller andet syrnet mælkeprodukt)


Tænd ovnen på 170 grader. Bananerne moses med en gaffel i en skål, og alle andre ingredienser puttes i (stil skålen på en vægt - så kan du veje alting direkte i skålen). Dejen røres sammen med en ske og klattes så ud i en silikone muffin-form med eller uden papirforme i. Herefter bages de midt i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er gyldne på toppen.

Velbekomme!
Ingen kommentarer :

Send en kommentar