søndag den 30. november 2014

Ørredsalat - kan omvende selv den bedste fiskehader!Jeg er gift med en fisker.... Og ikke bare en hvilken som helst hygge-fisker-type, men een, der virkelig går op i de der fisk med liv og sjæl (kan endda bryste mig af at være gift med den tidligere danmarksmester i fluebinding!!). Det betyder, at han bruger meget tid på at fiske (eller gjorde i hvert fald inden vi fik Lea!), hvilket til tider er en smule træls, men der kommer heldigvis tit lidt brugbart ud af det i form af en hel del lækre, friskfangede fisk! Derfor spiser vi tit fisk, og har gennem tiden lavet fiskeretter på mange forskellige måder. Een af mine yndlings er denne ørredsalat, som vel egentlig ikke smager specielt meget af fisk - men måske netop derfor måtte selv min svoger, som ellers er en svoren fiskehader, kapitulere og sige, at han kunne lide den!!


Ingredienser (til ca. 4 personer):

300 g ørredfillet (eller laks, hvis den er vild-fanget i Alaska!)
200 g 18% cremefraiche
150 g smøreost naturel (ikke fedtfattig!!)
Saften af ½ citron
1 fed presset hvidløg
Lidt friskt purløg eller tørret timian
Salt og peber

Fisken steges på panden ved høj varme, krydres med salt og peber og sættes til afkøling i køleskabet. Fisken deles i mundrette stykker og den og de øvrige ingredienser røres sammen. Den har godt af at stå ½ time i køleskabet inden den spises.

Tip: Ørredsalaten smager rigtig godt på en skive friskbagt brød som f.eks. det her og måske med en salat af en art som tilbehør.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar