lørdag den 29. november 2014

Verdens nemmeste (og bedste) brød bagt i en grydeHer kommer en opskrift, jeg har lavet maaaange gange, da den er ekstremt nem og smager så fuglene synger. Den er inspireret af opskriften på "verdens bedste brød"som du kan finde her, men jeg har tilføjet forskellige andre ingredienser i form af grovmel og kerner.

Det tager dog lidt tid at lave, da det er kold-hævet, men jeg smækker tit en dej sammen om aftenen og bager brødet om morgenen, eller omvendt, så det passer med, når man skal spise det. For det er bedst, når det er friskbagt!

Ingredienser (1 stort grydebrød): 

½ l vand
En lille smule (økologisk)gær svarende til spidsen af en lillefinger
ca. 500 g hvedemel
ca. 500 g groft mel eller rugmel
100 g solsikkekerner
100 g hørfrø
 2 tsk salt

Gæren røres ud i koldt vand, de øvrige ingredienser tilsættes og der røres til dejen har en jævn konsistens. Den skal være lige, så man stadig kan røre den med en ske, så man skal ikke ælte den med fingrene!Dejen sættes til at hæve i køleskabet i ca. 12 timer. Herefter hældes brødet ud på et bord strøet med mel og foldes med melet et par gange. Ovnen opvarmes til 250 grader med en god gryde indeni. Når temperaturen er nået, tages gryden ud og bunden strøs med mel, hvorefter brødes puttes i. Låget puttes på gryden og den sættes i ovnen og bages ved 250 grader i 30 min. Så tages låget af, og brødet bages yderligere 5-10 min ved 230 grader for at blive brunet. Brødet tages ud og køles af på en bagerist.

Og så kan du ellers sætte tænderne i det lækreste, friskbagte brød med en helt perfekt struktur og sprød skorpe. Mums!!

Tip: Man kan variere opskriften i det uendelige ved at putte andet mel, andre kerner eller revne grøntsager i - det er kun fantasien, der sætter grænser!

Ingen kommentarer :

Send en kommentar