søndag den 16. november 2014

Grøntsagsbrød - uden mel, men med fløde!



Her kommer lige en hurtig opskrift på nogle lækre grøntsags(flad)brød, som man kan bruge en gang i mellem i stedet for brød. Jeg brugte dem som burgerboller, men man kan også bruge dem i stedet for f.eks. rugbrød.

Opskriften er inspireret af forskellige LCHF-opskrifter af Jane Faeber.


Ingredienser:
1/2 blomkålshoved
1 gulerod
1/2 del solsikkefrø
1 dl mandler
1½ spsk loppefrøskaller (HUSK)
3 æg
60 g revet ost
½ dl piskefløde
½ tsk salt
krydderi efter behag - jeg brugte lidt tørret timian

Mandlerne males til mel i en foodprocessor, hvorefter alle resterende ingredienser tilsættes. Der blendes til man har en jævn masse (det kan godt være lidt besværligt!). Dejen klattes så ud på en bageplade med bagepapir, trykkes flade og bages i ca. 20 min ved 200 grader.

Det lyder sært, men smager rigtig godt - selv Lea elskede dem og lagde overhovedet ikke mærke til, at hun spiste blomkål, som hun ellers hader :P

Bon appétit!


Ingen kommentarer :

Send en kommentar